Сотир Цацаров и заместникът му ще открият новата сграда на РП - Чирпан

  • 18 декември 2017 12:56

  • 1068
  • 0
Сотир Цацаров и заместникът му ще открият новата сграда на РП - Чирпан
© Прокуратура на Република България

На 19 декември 2017 г. от 11 ч. главният прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в и заместникът му и директор на Национална следствена служба Борислав Сарафов ще открият новата сграда на Районна прокуратура-Чирпан.

Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Церемонията предвижда освещаване на сградата от Старозагорския митрополит Киприян.

Гости на мероприятието ще бъдат председатели на окръжните и районни съдилища в Стара Загора и Чирпан, представители на Прокурорската колегия от настоящия и бивш Висш съдебен съвет, апелативният прокурор на Пловдив Иван Даскалов, административните ръководители на ОП – Стара Загора и РП – Чирпан, областният управител на Стара Загора, кметове на общини и др.

Сградата на РП – Чирпан е бивша собственост на Министерството на отбраната, предоставена за ползване на съдебната власт с Решение на Министерски съвет от 2016 г. Ремонтът е осъществен изцяло със средства от бюджета на Прокуратурата на Република България. До момента прокурорите и служителите от РП – Чирпан работеха при едни от най-тежките материално-битови условия.

През настоящата година беше намерено решение на сградния проблем на ОП – Видин, ОП- и РП – Кюстендил, РП – Несебър и РП – Каварна.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
1068 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини