Задържане под стража за служител на фирма за бързи кредити, изнудвал и бил клиент

  • 18 декември 2017 10:49

  • 8187
  • 0
Задържане под стража за служител на фирма за бързи кредити, изнудвал и бил клиент
©

По искане на Районната прокуратура в Търговище съдът взе мярка за неотклонение "задържане под стража" на служител във фирма за бързи кредити за изнудване на клиент, придружено със заплаха за убийство и причиняване на лека телесна повреда, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

В искането си до съда прокуратурата посочила обоснованото предположение, че обвиняемият е извършил престъплението, за което е бил привлечен. Деянието е тежко по смисъла на закона.

Николай К., според прокуратурата може да извърши друго престъпление, тъй като по делото били събрани доказателства, че за времето от 11 до 12 декември т.г. той е осъществил изнудвания и спрямо други пет лица със същата бруталност и агресия. Николай /36 г./ работел във фирма за отпускане на бързи кредити. На 11 декември той извършил престъплението спрямо клиент на фирмата, когото заплашил, че ако подаде оплакване в полицията, няма да види детето си или ще го получи в колет, допълват от институцията. По сигнал на потърпевшия Районната прокуратура в Търговище образувала досъдебното производство.

До определяне на постоянната мярка за неотклонение "задържане под стража" от съда Николай К. е бил задържан от Районната прокуратура в Търговище за срок до 72 часа. Определението на съда подлежи на обжалване пред Търговищкия окръжен съд.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
8187 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини