Сестрата на премиера: В медицината не трябва да има политика

  • 18 декември 2017 08:34

  • 9048
  • 5
Сестрата на премиера: В медицината не трябва да има политика
© Нова телевизия

Винаги съм казвала, че в медицината не трябва да има политика. Този мораториум не бива да се политизира.

Това коментира за сутрешния блок на Нова телевизия сестрата на премиера Бойко Борисов д-р Красимира Иванова, която повече от 35 години е в системата на здравеопазването.

Сега тя работи като началник на отделението по неонатология в столичната АГ болница „Света София”.

Изказването й идва след бурните обсъждания на мораториума върху иновативните лекарства и пациентите с онкологични заболявания.

По думите й на първо място трябва да се гледа ползата за болния човек и с какво може да се помогне.

„Това са страшни заболявания. Моето семейство е минало през целия този ад - първо с майка ми, после с баща ми, който почина от хепатит С заради кръвопреливане“, посочи д-р Иванова.

Според нея Здравната каса трябва да поема финансово всички иновативни лечения при тежките и редките заболявания за пациенти, които са здравно осигурени. Това е справедливо, смята сестрата на министър-председателя.

"Майка ми имаше рак. Тя беше и сравнително късно диагностицирана, когато имаше метастази в цялото тяло. Аз също минах по този път също. Много късно разбрах, че имам тумор в мозъка. Слава Богу той не беше толкова страшен и успях да оцелея", сподели още д-р Иванова.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
9048 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Политиката

2017.12.18 | 18:02

2
Здравеопазването, организирано и контролирано от държавата, винаги е политика. Тъй като може да бъде организирано и контролирано по различни начини, има и различни здравни политики. Колкото до партизирането, то също е неизбежно. Бюджетът, вкл. за здравеопазване, се гласува
Политика ли?

2017.12.19 | 22:19

5
Иди и виж здравеопазването във Великобритания - пълен комунизъм! Влезеш ли в болнично заведение, всичко е безплатно! Ама няма частни кабинети! Един лекувач може да работи само частно/в клиника/, или държавно! А тук е кенеф!

2017.12.18 | 22:32

4
Тая жена е много по- умна от глупавия си брат.

2017.12.18 | 22:32

3
които имат пари като данаилов,рашидов,фандъкова и др.големци се оправят, ако не в българия ,в чужбина --КОИТО НЯМАТ ПАРИ КАТО СВЕЩИ СЕ ИЗГАРЯТ И УГАСВАТ

2017.12.18 | 18:01

1
Жената е потънала от срам с тоя седесарски Тиквоч брат й.

Добави коментар

Водещи новини