Цецка Цачева: Новият антикорупционен орган ни е нужен

  • 18 декември 2017 08:13

  • 1429
  • 1
Цецка Цачева: Новият антикорупционен орган ни е нужен
©

Зверство, жестокост. Не ми го побира ума какъв изверг трябва да си, за да посегнеш на дете. Това коментира правосъдният министър Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 в ефира на БТВ по повод жестокото убийство на дете в Момчилград.

Тя поясни и какво ще представлява новият антикорупционен орган. „Юристите са единни в своята оценка, че новият антикорупционен орган е нужен. Той няма да е алтернативен на разследващите органи, които имаме и сега. Основната цел е унифициране на наредбата и законите на различни органи, които се борят с корупцията, но не ефективно. Антикорупционният орган ще установява, но не и да разследва. Той не е алтернатива на прокуратурата и съда. България е правова държава и имаме органи, които имат подобни функции“, заяви Цачева.

„Отхвърлихме идеята за разследване на анонимни сигнали. С този закон не се отхвърля общия принцип, че всеки, който знае нещо за някакво престъпление може да подава сигнали. Ще има връзка между информационни системи, които сега действат разпокъсано. Имаме нужда от една такава нова структура“, подчерта Цачева.

„От левицата бяха предложили анонимните сигнали, след това се отказаха. Пред камери те говорят друго, визирайки думите на Кирил Добрев“.

„Предвидени са механизми за отговорност и на членовете на комисията. Прозрачната процедура, носенето на отговорност и контрол ще са гарант за обществото“, смята правосъдният министър.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1429 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.12.18 | 11:10

1
tovae jiveem v lainaria

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини