Коледна благотворителна кампания стартира в Русе

  • 16 декември 2017 12:55

  • 803
  • 0
Коледна благотворителна кампания стартира в Русе
© Pixabay

Двудневна кампания за подаряване на нови или добре съхранени употребявани зимни облекла, обувки и пособия за деца, играчки и коледна декорация за семейства в нужда, започна вчера в салона на филиал "СВЕТИЛНИК" на ДГ "Червената шапчица" в кв. "Чародейка", ул. "Тодор Икономов".

Инициативата е организирана от консултантите в услугите и екипа за управление на проект BG05M9OP001-2.004-0041 „Социално включване чрез услуги за ранно детско развитие“, който Община Русе изпълнява по ОП "Развитие на човешките ресурси 2014-2020 г."

В интегрираните социални и образователни услуги от началото на проекта са обхванати над 500 деца и техните родители, които получават безвъзмездно консултации и подкрепа от педагози, психолози, педиатри, гинеколог, логопеди, кинезитерапевт, социални работници и юрист.

В хода на развитието си, проектът изгражда нови отношения между семейството и образователната среда, фокусира повече грижи за семейства, които изпитват затруднения, дава възможност за групова и индивидуална работа с децата и родителите в близка до семейната среда.

В резултат на приобщаването и доверието между потребителите и консултантите, инициативата за благотворителна кампания отговаря точно на техните конкретни нужди. Двудневната кампания, която продължава и днес е за всички, които изпитват недостиг на средства да удовлетворят лични или основни за семейството потребности и може да бъде посетена от 10:30 ч. до 15:30 ч. в залата за групова работа в ДГ „Червената шапчица“, филиал „СВЕТИЛНИК“ – гр.Русе, кв. "Чародейка", ул.“Тодор Икономов“.

Последвайте канала на

Весела Найденова
803 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини