Томислав Дончев: Президентът се е превърнал в политик, но да внимава със силните думи

  • 16 декември 2017 11:15

  • 11807
  • 26
Томислав Дончев: Президентът се е превърнал в политик, но да внимава със силните думи
© Булфото

Президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на се е превърнал в политик и като такъв ще го посъветвам да внимава с по-силните думи. Думите, изречени от силна политическа фигура не изчезват, те циркулират и може да се върнат при теб. Такъв коментар даде вицепремиерът Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник по повод изказването на държавния глава за мораториума върху лекарствата.

Той разбира, вече понатрупал опит в този занаят, че е важно управлението на надеждата – но да твърди, че се отнема надеждата, при положение намеренията са точно обратни не знам на какво се дължи, посочи Дончев.

В една европейска държава няма как нещо да се разпредели непрозрачно – или чрез обществена поръчка или с целева субсидия. Това не е пилеене на пари, както беше при десетилетия, коментира той разпределението от кабинета над 700 млн. лв. по проекти в страната преди дни. "В неговата реплика беше противопоставянето на видове разходи. Да твърдим, че инвестициите в пътища са лоши, социалните не са. Добрата политика е микс от много политики, нито може само с пътища, нито само със социални или само със самолети”, обясни вицепремиерът.

По думите му дефект от страна на ГЕРБ е недокрай доброто обяснение на мораториума върху новите терапии. Дончев посочи, че доколкото му е известно целта е парите да се управляват по-добре и да има повече шансове за всеки, а не икономия на средства.

Вицепремиерът е категоричен, че вярва на преценката на здравния министър Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през. Той който неведнъж каза, че няма да има нито един болен, който да не получи достъп до медикамента от който има нужда, каза той.

Поскъпването на водата Дончев обясни с нуждата инфраструктурата да се поддържа. „Водата в чешмите е услуга. Това не е дъждовна вода, трябва да бъде събрана, пречистена, прекарана по тръби и т.н. всичко струва пари. Все още има цели села и градове, които имат лошо водоснабдяваме и това трябва да се финансира”, каза той.

По думите му единият начин е с европари, след това идва финансирането от данък – което по думите му не е справедливо и последният вариант - финансиране от такса, което е по-справедливо. Така ще има вода за всички, която ще е качествена.

Протестът на левицата за поскъпването на водата Дончев оприличи на воден бунт, воден от Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за - в ролята на българската Жана Д’Арк.

Вотът на недоверие е легитимна парламентарна процедура, няма нищо нередно в него, нито може да ни хвърли в уплах, коментира Дончев. Фактът, че ще се проведе в началото на европредседателството ни според него е като „семеен скандал докато имаме гости.

Чужденците са виждали всичко, не си мислете, че в работеща демокрация няма протести или вот на недоверие. Корупция има във всяка държава-членка. Не се генерира, нито организира. Държавата цели борба с корупцията. По-лошото от това, че бърка в джоба на всеки, тя разваля честното състезание. Демонстрирали сме пълна жертвоготовност – разделяли сме хор, дори само набедени за корупция, обясни той.

Два инвеститора проучват АЕЦ „Белене”, каза вицепремиерът. Той посочи, че решението е трудно от финансово-техническа гледна точка, а ключовият критерий е да има инвеститор, който да финансира и да търси пазарна реализация.

Може да се строи, но няма да е на принципа на „бригадирски ентусиазъм.” Подобно решение не може да се вземе бързо, категоричен беше той.

Последвайте канала на

Весела Найденова
11807 26

Свързани новини

Коментари 26

Добави коментар

2017.12.19 | 09:05

26
ТОЗИ МИ ПРИЛИЧА НА МИШОК.КОЙ ЗАПЛАШВА?

2017.12.19 | 09:04

25
Не знам на какво ти прилича но е умен за разлика от теб.
Бургазлия

2017.12.19 | 09:04

24
Всички драскачи почервенели от злоба обратно в дупката на БСП.
ПАЧА СЛАНИНЕСТА -101 % ИМБЕЦИЛ

2017.12.19 | 09:04

23
Такива са опорните му точки , спуснати от Москва и ментора му Решетников .
комунистически цървул

2017.12.19 | 09:04

22
Дончев , не му обръщай внимание на бръщолевенето -- човечеца не е виновен , с толкова мозък толкова става !

2017.12.19 | 09:04

21
БСП-Е-БАН ШЕПА КОМУНИСТИЧЕСКИ ТЪРТЕИ С ИЗМИСЛЕНИ ПРЕТЕНЦИИ ИСКАТ ДА ДЕСТАБИЛИЗИРАТ СТРАНАТА

2017.12.19 | 09:04

20
ОТ ФАТМАК НА ПОЛИТИК - ТИПИЧЕН БОЛШЕВИК
Справедлив

2017.12.19 | 09:04

19
Ние без политици, които с годините са доказали, че са граблива пасмина, можем. Тъй че Томиславчо, може ти да си отидеш, но Радев ще оставим! На държавата са ѝ нужни родолюбиви хора, а не подскачащи за медийна слава гномчета.

2017.12.19 | 09:03

18
Кое му е справедливото, че повтаря това което му наредят ли?

2017.12.19 | 09:03

17
ГЕРп СА СВИНЕ НА ТУРЦИ И ЕВРЕИ ПРОДАЖНИ СИНОВЕ.
мършо гробарска

2017.12.19 | 09:03

16
ти внимавай кого заплашваш.ТОЙ ЗАЩИТАВА НАРОДА ,ЗА РАЗЛИКА ОТ ТЕБ ПРЕСТЪПНИКА КРАДЕЦ.Нали помниш Йончева какво извади за теб.
гошо

2017.12.19 | 09:03

15
Мафията ГРОП срещу народа на България.

Добави коментар

Водещи новини