Красимир Каракачанов: Не затъваме, а решаваме проблемите, трупани с години

  • 15 декември 2017 17:37

  • 4714
  • 13
Красимир Каракачанов: Не затъваме, а решаваме проблемите, трупани с години
©

Аз отговарям за МВР, за сигурността и отбраната, не за туризма. Няма да коментирам думите на колегата си Симеонов. Това каза вицепремиерът и министър на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността в предаването "Лице в лице" по БТВ.

„Банско е курорт с национално значение. Той вече е европейски ски курорт. Тук идва въпросът защо всички, които харесват Банско трябва да чакат по 3 часа за лифта, вместо да има втора кабинка. Има разминаване дали да се изчака плана или да се даде концесията. Зелените отдавна вече не са екологична организация, а са политическа партия. Защо трябва да слушаме 200 човека, за сметка на 2000, искащи просперитет? Това е нещо необходимо на българската икономика и се създава поминък. Всеки има право да протестира, но не и да ни изнудва“, подчерта Каракачанов.

„Тук имаше разминаване кога да бъде направена концесията - дали първо да бъде приет плана за управление, за да се види, че няма да се строят хотели, а става дума само за втора кабинка. Напрежението идва от това, че на нас ни се иска нещата да стават по-бързо, а премиерът не иска да се бърза“, уточни вицепремиерът.

Каракачанов заяви, че не може да коментира думите на колегата си Симеонов. Той увери, че всичко е наред. „Хората имат различен темперамент. Не смятам, че има драма. Има скърцане, но това е в реда на нещата. Няма непреодолими неща“.

По отношение на авиацията ни, Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността заяви: „Факт е, че има много авиационна техника, която не се поддържа от години наред. Въпросът е малко по-назад във времето. Не искам да посочвам виновници. Поддръжката е скъпа и тук е въпросът на философията - дали да се купуват нови или паралелно с това да отделим средства за поддържане на наличната техника. Защо при сключването на договорите не е мислено, че трябва да се ремонтират? Никой не е помислил за поддръжката. Можем да издействаме по-добри условия, но е въпрос на разговори. Без пари няма как. Поддръжката на бойната техника е скъпа. Въпросът е да договориш добри условия. Основният ни стремеж е да можем да ремонтираме тази техника в България, за да ни бъде по-евтино“.

Министърът на отбраната коментира думите на президента Радев, че се действа на парче по отношение на сигурността, Каракачанов коментира, че имат ясна визия. "Парите се харчат на парче, защото се дават на парче. До последния момент не знаеш колко пари ще останат. Не споделям философията на някои пишманнатовци, които казват да изхвърлим руската техника и да купим западна. Очаквам да ми каже откъде пари. Логиката е проста - техниката, която имаме да се поддържа докато има годност, паралелно с това да закупуваме и нова техника. Има проект за модернизация на изтребителите“.

„Не е лесно да си министър на отбраната в една държава, която хронично не е отделяла пари за сигурност. Не затъваме, а решаваме проблемите. Те са натрупвани 27 години назад, когато се гонеха офицери от армията с безумни аргументи“, припомни Каракачанов. „Проблемите около нас пораждат в хората интерес към армията“.

„В тази сложна ситуация, в която живеем българският народ не може да разчита на никой друг освен на собствената си армия“, подчерта военният министър. Той бе категоричен, че се прави нещо, давайки за пример увеличенията на заплатите. „Стремя се да създавам един нормален дух на комуникация и доверие“, каза още Каракачанов.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4714 13

Свързани новини

Коментари 13

Добави коментар

2017.12.27 | 17:12

13
ДРЪН ,ДРЪН .
naco

2017.12.27 | 17:12

12
ДругарЮ Каракачанов,молим Ви се,не се МЪЧЕТЕ повече,ПОДАЙТЕ си ОСТАВКАТА,дайте ПЪТ на ПРОФЕСИОНАЛИСТИТЕ!!!
man4ev

2017.12.27 | 17:12

11
bokluk i predatel, kakvo si reshil do sega

2017.12.27 | 17:11

10
да бе, Боко ти запуши устата като ти даде министерство
Да Премахнем

2017.12.27 | 17:11

9
Тези мазни и лъжливи муцуни за винаги
Избирател

2017.12.27 | 17:11

8
Много е лошо човек да се занимава с нещо, което не му е работа! Тези хора ще затрият държавата !

2017.12.27 | 17:11

7
mekere ibrik4ia

2017.12.16 | 15:42

6
Изчакайте плана!

2017.12.16 | 15:42

5
Каракачанската кучка отново залая и загрухтя от почит към своето гуру Буда!
10 ГОДИНИ АПОКАЛИПСИСА ГЕРБ

2017.12.16 | 15:42

4
НИКОГА ПОВЕЧЕ ВЛАСТ ЗА ГЕРБ НИКОГА НИКОГА ПОВЕЧЕ ТЕЗИ ИЗРОДИ НИ ЗАРИХА НА ДЪНОТО НАЙ БЕДНИ НАЙ БОЛНИ БЕЗЗАКОНИЕ КОРУПЦИЯ И ЦИНИЗЪМ ПРИ ТЕЗИ ПРОДАЖНИ ГОВЕДА!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини