Министър Радев: Интегрираната система за наблюдение в столицата е превенция в реално време (видео)

  • 15 декември 2017 16:21

  • 1936
  • 3
Министър Радев: Интегрираната система за наблюдение в столицата е превенция в реално време (видео)
© МВР, пресцентър

Интегрираната система за видеонаблюдение в столицата е превенция в реално време.

Това коментира министър Радев днес по време на демонстрация, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Изключително съм впечатлен от възможностите на Центъра, заяви министър Радев по време на демонстрацията на системата.

С този проект на територията на общината са разположени общо 3500 камери, които ще наблюдават града по време на председателството и след това.

За 6-те месеца на председателството правителството отдели 9,5 млн. лв и голяма част от тези средства са вложени и в този проект, включително и изкопаването на около 6 км за оптическа връзка между НДК и Центъра.

Друго удобство в Центъра за видеонаблюдение е възможността за допълнителни работни места за 6-8 служители на МВР, които при необходимост могат да се присъединят към екипа и да работят на място.

"Голяма част от общинските и детските градини вече са обхванати в системата за видеонаблюдение, впоследствие включихме обществени пространства –Борисовата градина, кръстовища, площади, паркове. Продължихме със системата за управление на трафика, която е с друг център. Така Столична община разполагаше с общо 9 различни центъра, които наблюдават различни обекти. Преди няколко години с МВР сключихме споразумение и част от тях и досега могат да се наблюдават и от СДВР", припомни кметът на столицата Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

Точките на новите 244 камери са разположени на възлови места в столицата и техническите възможности на системата позволяват визуализиране в момента на наблюдение. Част от камерите са снабдени с възможности за директен софтуерен анализ, поясни директорът на Дирекция „Комуникационни и информационни системи“ в МВР Младен Петров.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
1936 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.12.15 | 18:31

3
ГОЛЯМ ПРАЗ!!!

2017.12.15 | 18:31

2
излизайте ваканция отрепки да не ви гледаме мазните крадливи сурати!!!!!!

2017.12.15 | 18:20

1
Скоро ще излязат и ще пипнат по 5000 лева или с 125 повече от един пенсионер на когото дадоха и то не на всички по 40 лева.

Добави коментар

Водещи новини