Нено Димов: Няма опасност да се разклати коалицията, има консенсус за втория лифт на Банско

  • 15 декември 2017 14:54

  • 1626
  • 2
Нено Димов: Няма опасност да се разклати коалицията, има консенсус за втория лифт на Банско
© Булфото

Не мисля, че има опасност да се разклати управляващата коалиция, нещо повече - виждам, че има много съществен консенсус за втория лифт на Банско. Това коментира министърът на околната среда и водите Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе пред журналисти в парламента.

Той посочи, че решението му за изтегляне на внесения в Министерски съвет проект на допълнително споразумение към концесионния договор за "Ски зона Банско" е било свързано с плана за управление на Национален парк "Пирин" и с необходимостта да се търси баланс между икономическата част, която е в концесионния договор, и екологичната, която е в плана за управление.

Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе отказа да коментира реакцията на вицепремиера Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 по въпроса.

На 22 декември изтича срокът за обществено обсъждане на плана за управление на Пирин, в зависимост от обема бележки, които са дадени, и възможността да ги отработим, ще внесем на първото възможно заседание след това концесионния договор и планът за управление, съобщи екоминистърът. При всички случаи ще са ни необходими няколко дни и трябва да видим кога ще е следващото заседание, на което ще влезе за разглеждане, уточни той.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1626 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.12.16 | 16:41

2
Ти да видиш !! Само стой и гледай !!!
зелени терористи

2017.12.15 | 20:49

1
Изнудвачите в зелено да бъдат изолирани! 50- 100 човека не може да разиграват държавата!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини