ЕК: Следващият етап от преговорите за Брекзит трябва да почне възможно най-скоро

  • 15 декември 2017 12:13

  • 797
  • 0
ЕК: Следващият етап от преговорите за Брекзит трябва да почне възможно най-скоро
© gettyimages (архив)

Преговорите за бъдещите отношения между Великобритания и Европейския съюз би трябвало да започнат колкото е възможно най-скоро, каза председателят на Европейската комисия Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето, цитиран от ДПА.

Миналата седмица британският министър-председател Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в постигна споразумение с ЕС за правата на гражданите, финансовите задължения и статута на ирландската граница, след като Великобритания напусне Общността през март 2019 г.

Брюксел бе поискал яснота по тези въпроси като условие за преминаване към следващия етап от преговорите за отношенията след Брекзит, особено бъдещите търговски връзки между Великобритания и 27-те. Очаква се днес лидерите от блока официално да приемат споразумението за развода, като се съгласят, че Великобритания е постигнала достатъчен напредък в очертаването на условията за излизането си от блока.

"И тогава ще започнем преговори за бъдещите отношения колкото е възможно по-скоро", каза Юнкер. Той обаче предупреди: Вторият етап от преговорите е доста по-труден от първия, а първият бе много труден.

Лидерът на органа на изпълнителната власт на ЕС допълни, че Мей е положила големи усилия и това трябва да се признае.

Последвайте канала на

БТА
797 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини