Във Великобритания отбелязват Деня на коледния пуловер

  • 15 декември 2017 10:59

  • 1461
  • 1
Във Великобритания отбелязват Деня на коледния пуловер
© Pixabay

Великобритания отбелязва днес Деня на коледния пуловер - годишна инициатива в подкрепа на благотворителното дружество "Спасете децата", пише в. "Дейли стар".

Идеята на инициативата е британците да облекат своите пуловери с коледни мотиви - елени, снежни човеци, елхи, и стоплени от дебелата зимна дреха, да разтворят сърцата си за благотворителност. За да "заслужат правото" да се издокарат в тематични пуловери, възрастните са призовани да дарят две лири, а малчуганите - една, на организацията "Спасете децата".

Колкото по-смешен, крещящ и жизнерадостен е избраният пуловер, по възможност гарниран със светеща украса или помпони, толкова по-добре.

Организаторите смятат, че Денят на коледния пуловер дава възможност на хората по забавен начин да проявят щедростта си, като същевременно помага да се разпространи празничният дух.

Благотворителният Ден на коледния пуловер се отбелязва във Великобритания в подкрепа на "Спасете децата" от 2012 г. в определен петък от декември. Първото честване се състоя на 14 декември 2012 г. Миналата година жителите на Острова отбелязаха деня на 16 декември.

Последвайте канала на

БТА
1461 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Беата

2017.12.15 | 15:03

1
Голямо веселие ,празник на пуловера,ръкавиците и шала няма що,тези хора нямат ли нещо по сериозно да овековечат като празник,ако присъстват на български фолклор ще им паднат космите на косата ,така ще настръхнат че ще играят и веселят до зори,а това тяхното е глупост,някакв

Добави коментар

Водещи новини