Павлова докладва пред депутатите за приоритетите ни по време на ръководството на ЕС (видео)

  • 15 декември 2017 09:27

  • 1685
  • 3
Павлова докладва пред депутатите за приоритетите ни по време на ръководството на ЕС (видео)
© Novini.bg

Успешното представяне на България като председател на Съвета на ЕС ще изисква политически консенсус, диалог и разбирателство. Ако България е успешна, ще сме успешни всички ние. Това каза от парламентарната трибуна министърът на българското председателство на Съвета на ЕС 2018 г., която представи националната програма на българското председателство.

Буквално остават броени дни до началото на този важен момент за България. Приносът на българското Народно събрание е отчетен в максимална степен в окончателния вариант на програмата и приоритетите, заяви Павлова.

Освен шестте срещи, които касаят българския парламент, вие народните представители ще имате възможност за участие в специфичните заседания и срещи, касаещи секторите от значимост за НС и съответните парламентарни комисии. В България ще бъдат проведени 270 заседания.

Вчера вечерта се върнах от Страсбург. Получих висока оценка за това, че България познава проблемите, но и приоритетите, които стоят пред нас. България постави първо своето основно послание за единство, стабилност в рамките на общоевропейския дневен ред и четирите приоритета, каза Павлова.

Ще отстояваме значението на кохезионната политика, за да продължим усилията за продължаване на инвестициите. Вторият приоритет са Западните Балкани, а третият - сигурността и стабилността. Тук важна е миграцията, релокацията, темата за изпълнение на единната система за отбрана. Четвъртият приоритет е икономика и икономически растеж с фокус върху единния цифров пазар, каза още Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1685 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.12.21 | 12:11

3
Като всичко друга и с това ще се осерете.

2017.12.20 | 18:08

2
с нетърпение очаквам голямото лапане лиле

2017.12.20 | 18:08

1
Ако България е успешна, ще има кинти и ще се налапам като свиня! Упс, ама аз вече съм си такава! Хахахахах!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини