Черна гора: Надяваме се да отворим оставащите три преговорни глави по време на българското европредс

  • 14 декември 2017 12:40

  • 1099
  • 1
Черна гора: Надяваме се да отворим оставащите три преговорни глави по време на българското европредс
© НС

Черна гора се надява да отвори оставащите три преговорни глави по време на българското европредседателство.

Това обяви пред медиите в парламента председателят Черногорската скупщина Иван Брайович. Той разговаря с председателя на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на, по чиято покана делегацията е на посещение у нас. Двамата основно са обсъдили Западните Балкани и присъединяването на Черна гора към ЕС. Караянчева е уверила, че като председател на Евросъюза нашата страна ще помогне на Черна гора да отвори трите последни глави от преговорите си с Брюксел.

Ние, от своя страна, потърсихме и получихме подкрепа за кандидатурата ни за секретариата на ПСЮИЕ в България, съобщи тя. Караянчева подчерта, че една от основните задачи на нашето председателство е приобщаване на Западните Балкани към ЕС. На парламентарно ниво ще продължи доброто сътрудничество на групите за приятелство. Иван Брайович подчерта колко важни са парламентарното сътрудничество и парламентарната дипломация, които оцени като първа основна крачка за добрите отношения между двете държави. Добрите двустранни политически отношения са главната предпоставка за развитие и на добри икономически отношения, на туризма, посочи гостът.

Председателят на Черногорската скупщина изрази удовлетворение, че е чул от колежката си Караянчева и от българския премиер преди това, че за българското председателство приоритет са Западните Балкани в т.ч присъединяването на Черна гора. Затова са напълно реални и основателни нашите очаквания да отворим оставащите три глави именно през периода на българското европредседателство, посочи Брайович. Той е благодарил и за подкрепата на България за членството им в НАТО. На свой ред гостът покани председателя на Народното събрание да посети Черна гора.

Последвайте канала на

БТА
1099 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
и тези паднаха

2017.12.20 | 12:24

1
в капана на юдо-масонската мафия.

Добави коментар

Водещи новини