Сдружение "Българска история" представи филм, посветен на Освобождението на Плевен

  • 14 декември 2017 11:20

  • 784
  • 0
Сдружение "Българска история" представи филм, посветен на Освобождението на Плевен
©

Сдружение "Българска история" представи късометражен филм в Плевен, посветен на 140 години от Освобождението на града. Това съобщи пресцентърът на общинския съвет.

Идеята за реализацията на лентата е била подкрепена финансово от плевенски фирми. Инициативата за разпространение на творбата сред учениците е на гражданското сдружение "Рицари без броня" - Плевен. Идеята е подкрепена от председателя на общинския съвет Мартин Митев, от заместник-председателя на съвета Петя Василева и от общински съветници.

Сред първите зрители на филма в зала "Катя Попова" са били 200 деца. Радвам се, че млади хора като вас проявяват интерес към историята, защото народ, който не познава и не помни своето минало, няма бъдеще", е казал на учениците председателят на съвета.
Дейността на сдружение "Българска история" е свързана със съхраняване и популяризиране на българската история.

Членовете му изнасят уроци по родолюбие в училища в цялата страна, изработват образователни клипове, документални поредици, късометражни филми и телевизионни предавания, посветени на бележити лица и събития от родното минало, посочва пресцентърът на общинския съвет в Плевен.

Последвайте канала на

Нора Виткова
784 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини