Колоездач блъсна жена на велоалея

  • 14 декември 2017 11:40

  • 6179
  • 3
Колоездач блъсна жена на велоалея
© Булфото (архив)

Жена е била блъсната от велосипедист пред входа на болница в Бургас. За инцидента алармира общественият посредник в морския град Тодор Стамболиев, който обърна внимание на това, че в града има опасни велоалеи, предаде БТА.

Бургазлийката е била на профилактичен преглед в здравното заведение. А въпросната велоалея минава точно пред входа на болницата. Колоездачът, блъснал жената, избягал и не й помогнал. От удара тя паднала на земята, изгубила съзнание и получила мозъчно сътресение. Останала за лечение в болницата три дни.

За да предпази и други от подобни инциденти, жената веднага сигнализирала обществения посредник на Бургас. "Зачестиха случаите с пешеходци и на велоалеите. Ако не се даде гласност и не се обърне внимание от компетентните институции, инцидентите ще се увеличават", пише до омбудсмана пострадалата жена.

Стамболиев от своя страна е изпратил писмо до отдел "Безопасност и организация на движението" към Община Бургас, както и до ръководството на Транспортна болница. Според обществения посредник трябва да бъдат взети мерки и да се ограничи движението на велосипедисти пред входа на болницата или да се подобри видимостта на въпросната велоалея, тъй като там има предмети, които пречат.

Според Стамболиев в Бургас не са малко велоалеите, където могат да се случат инциденти, включително и в Морската градина през летния сезон. Според него, при подновяване на маркировките трябва да се преосмисли местонахождението на част от тези велоалеи, спрямо платното за движение и потока от пешеходци.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
6179 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Справедлив

2018.05.02 | 21:10

3
Щом е на велоалея, заглавието трябва да е - Нагла жена блъсна велосипедист на велоалея, отнемайки предимството му.
Крум Усаински-Крупник

2018.05.02 | 21:10

2
Цървули!!!Велосипедистите,трябва да се бесят по дърветата!!!Тази агресивна,пияна,дрогирана сган,представлява заплаха за обикновените хора!!!Не спазват никакви правила и са изключително нагли!!!Да се заповяда на полицията,да стреля на месо по велотерористите!!!
Да Се премахнат

2017.12.15 | 14:51

1
Правят се единствено за крадене на пари

Добави коментар

Водещи новини