Наградиха пожарникарите, спасявали пострадалите от катастрофата край село Микре (снимки)

  • 13 декември 2017 16:24

  • 1696
  • 0
Наградиха пожарникарите, спасявали пострадалите от катастрофата край село Микре (снимки)
© Пресцентър МВР

Директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов награди в Ловеч пожарникарите участвали в спасяването на пострадалите при катастрофата край ловешкото село Микре.

Инцидентът стана на 17 ноември. При сблъсъка между автобус и камион загинаха девет души, а други 19 бяха ранени.

Със заповед на Николай Николов, за проявен висок професионализъм и себеотрицание от служители на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Ловеч, извършили сложни аварийно-спасителни дейности при ликвидиране на последици от тежко пътнотранспортно произшествие и участвали при спасяването на 22 пострадали и изваждането на тела на шестима загинали, както и в разчистването и обезопасяването на пътното платно с парични награди от по 100 лева бяха наградени младши експертите Румен Кунев, Димитър Димитров, Йовчо Трифонов, Светлин Хубанов и Бранимир Банов, младши инспекторите Мариан Събев, Христо Бързашки и Емил Стоянов и инспекторите Станислав Стефанов и Тодор Тодоров.

"Горд съм с вас, защото за сетен път показвате, че думите дълг и чест не са клишета, а във всеки един момент вие можете да ги запълните със съдържание. Тъжен е поводът, по който вие сте наградени, но това е нашата работа. Затова и хората отдават дължимото признание на нашата професия и всички вас. Тежко е да видиш смъртта. Когато желанието да помогнеш е по-голямо от възможностите, човек се чувства тежко. Вие обаче, сте нашите герои. Бъдете пример за всички служители в Министерството на вътрешните работи", каза Николов при награждаването на ловешките пожарникари.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1696 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини