Министър Нено Димов пое председателството на Съвета на ЕС по околна среда

  • 13 декември 2017 16:23

  • 1057
  • 1
Министър Нено Димов пое председателството на Съвета на ЕС по околна среда
© Novini.bg (архив)

В качеството си на следващ ротационен председател на Съвета на ЕС по околна среда министър Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе пое символично „щафетата“ от естонския си колега Сиим Киислер.

Традиционната церемония по предаване на Председателството се състоя днес в Брюксел, съобщиха от пресцентъра на екоминистерството.

Първото Българско председателство на Съвета на ЕС започва от 1 януари 2018 г. и ще продължи до 30 юни 2018 г.

Като ротационен председател на Съвета на ЕС по околна среда страната ни ще работи за запазване на високите стандарти за опазване на околната среда и качеството на живот на населението посредством устойчив растеж и „зелена икономика“.

Основните приоритети на Българското председателство на Съвета на ЕС в областта на политиката по околна среда ще бъдат кръговата икономика и екологичните иновационни инициативи, насочени към ефективното използване на ресурсите, намаляване на вредното въздействие върху околната среда и здравето на хората, включително посредством нови технологии.

Акцент по време на Председателството ще бъдат подобряването на качеството на атмосферния въздух и по-доброто регулиране. В рамките на Председателството страната ще постави фокус и върху подобряването на качеството на атмосферния въздух и по-доброто регулиране.

Темите за екоиновациите и прехода към кръгова икономика бяха обект на обсъжданията и на провелата се в рамките на деня традиционна среща с представители на международните екологични организации (Green 10) в Брюксел.
 

Последвайте канала на

Веселина Спасова
1057 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.12.13 | 17:46

1
ГОЛЯМ ПРАЗ!!!!!

Добави коментар

Водещи новини