Дизел без документи иззеха край Димитровград

  • 13 декември 2017 14:14

  • 3855
  • 0
Дизел без документи иззеха край Димитровград
© Булфото (Архив)

Съвместни проверки на РУ Димитровград, служители на “Агенция Митници” – Пловдив, БАБХ Хасково и на РИОСВ Хасково доведоха до изземване на преработено олио и дизел без документи.

Вчера в близост до кариера край Димитровград полицаите са инспектирали автомобил Мерцедес, управляван от 35-годишен габровец, съобщиха от МВР.

В колата са се превозвали 3 пластмасови цистерни с вместимост 1 куб.м. пълни с преработено олио, за които водачът не представя документ за произход. Той заявил, че е натоварил течността от бивш склад до кариерата.

Проверка на обекта установила, че се стопанисва от 44-годишен димитровградчанин. На мястото е присъствал и 34-годишен мъж от Габрово, в чийто товарен Мерцедес са открити цистерни с вместимост 1 куб.м. в процес на пълнене от друга цистерна посредством елекрическа помпа. Собственикът на обекта признал, че олиото е събирано от заведения и той го утаява и ползва утайките за храна на животни, които отглежда в село Добрич.

Оставащото му олио го прецежда и филтрира и го продава на фирма за изкупуване на животински и растителни мазнини, както било в случая.

Проверяващите са издали предписания и са съставили констативни протоколи. БАБХ са изготвили акт за възбрана за пускане на пазара и оставяне на отговорно пазене на суровината.

Извършена е последваща проверка и на обекта в село Добрич, където се установява и наличие на 180 литра дизелово гориво без документи за произход, иззето от митническите служители. Работата по случая продължава.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
3855 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини