Мая Манолова: Всички работници, които не са си получили заплатите, ще си ги вземат догодина (видео)

  • 13 декември 2017 11:46

  • 4557
  • 1
Мая Манолова: Всички работници, които не са си получили заплатите, ще си ги вземат догодина (видео)
© Канал 3

Всички работници от фалирали фирми, които през последните три години не са си получили заплатите, вече ще могат да ги получат от Фонда за гарантиране на вземания на работници от фалиращи предприятия. Собствениците вече няма да имат право да продават фирми на клошари, за да се избягват плащания. Това съобщи омбудсманът Мая Манолова на брифинг в парламента.

"По този начин на практика работничките от Дупница, шивачките от Ветрен, работниците от русенската корабостроителница, служителите от търговска верига и тези в един телеком, ще могат да си получат заплатите, които им се дължат от техните работодатели", заяви още Манолова

"До тези промени се стигна след добрата работата на представителите на Народното събрание. Потърпевшите няма да могат да си вземат парите веднага, но това ще се случи в развитие през следващата година", допълни тя.

"Поканих Крум Зарков и  БСП, но по някаква причина са решили да не участват. Благодаря на Зарков за усилената му работа", каза още омбудсманът.

"Във фонда има 257 милиона лева. Депутатите направиха така, че тези пари да се използват по предназначение", завърши Мая Манолова .

Последвайте канала на

Радина Лазарова
4557 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Dildo Baggins

2017.12.13 | 16:07

1
Putkaa Majna Sirenqsala I Bita s Lajnqn HUJ

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини