Кметът на Благоевград за загинало момиче: 20 от 47 пътни инцидента в града са на пешеходна пътека (в

  • 13 декември 2017 09:05

  • 8642
  • 1
Кметът на Благоевград за загинало момиче: 20 от 47 пътни инцидента в града са на пешеходна пътека (в
© Архив

„Имаме доста сигнали за неправилно паркиране, но няма синя зона, което не ни позволява да премахнем и автомобилите. Имаме необходимата маркировка и осветление. За в бъдеще ще има релефна маркировка. Трябва да тръгнем от себе си, трябва дисциплина. Имаме регистър по сигналите и отразяваме всичко. От 47 пътни инцидента, 20 са на пешеходна пътека“. Това заяви пред камерата на БНТ кметът на Благоевград Атанас Камбитов, след вчерашния инцидент в града, при който 19-годишно момиче беше блъснато на пешеходна пътека от товарен автомобил.

„Пътна полиция осъществява контрол в целия град, включително и тук на тази пешеходна пътека. Кръстовището има всички необходими знаци и маркировка, но явно не е достатъчно“, каза Данаил Стоицев началник на "Пътна полиция"-Благоевград. 

„Да, нормално е да се страхувам за живота си. Всеки минава както си иска. Шофьорът е толкова възрастен, трябва да носи отговорност за работата си. Къде е гледал?“, запита Станислава Илиева, колежка на загиналата
 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
8642 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.12.15 | 02:37

1
А къде е гледала загиналата?Никой не си прави сметка,че камионите са тежки и ако мине на метър,няма как да спре.Вината е и нейна.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини