Меркел и Шулц ще се срещнат днес

  • 13 декември 2017 07:36

  • 1121
  • 1
Меркел и Шулц ще се срещнат днес
© gettyimages (архив)

Германският канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се и лидерът на социалдемократите Мартин ШулцМартин Шулц Мартин Шулц – германски политик, председател на Европейския парламент Мартин Шулц е роден ще се срещнат днес в опит да положат основите за започване на коалиционни преговори, съобщи ДПА.

При все че завършиха на първо и на второ място на парламентарните избори на 24 септември, консервативната партия на Меркел Християндемократически съюз (ХДС) и Германската социалдемократическа партия (ГСДП) на Шулц, получиха рекордно слаби резултати. Шулц се закани да остане в опозиция, но провалът на преговорите между ХДС и две по-малки партии за съставяне на коалиционно правителство го накара да размисли.

В днешната среща ще участват още лидерът на Християнсоциалния съюз Хорст Зеехофер и водачите на парламентарните групи на ХДС и ГСДП. В петък се очаква ръководството на ГСДП да каже дали ще започне официални преговори през януари.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1121 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.12.13 | 19:54

1
А БСП ЩЕ СЕ СРЕЩНЕ С ТРОЦКИ.

Добави коментар

Водещи новини