Мъж почина в болницата в Първомай, близките му обвиняват лекарите

  • 12 декември 2017 21:19

  • 15378
  • 2
Мъж почина в болницата в Първомай, близките му обвиняват лекарите
© Getty Images/Guliver (архив)

Близки на 45-годишен мъж, който починал в болницата в Първомай след пневмония, обвиниха медиците, че са действали неадекватно. Лекарите отхвърлят обвиненията и са категорични, че са направили всичко възможно, за да спасят живота на пациента, съобщава БТВ.

Починалият Динко Димов се почувствал зле и баща му го откарал в първомайската болница. Там установили, че мъжът е с двустранна пневмония.

Лекарите заявиха, че мъжът е трябвало да дойде по-рано, защото "пневмония не се развива за 24 часа".

Динко постъпва в болничното заведение по обяд същия ден. Следобед от болницата позвънили на семейството, да им съобщят, че Динко е починал.

Бащата на Динко твърди, че никой не е обърнал внимание на сина му – докато той все още бил в болницата, не му било направено нито едно вливане.

Каквото трябва е направено. Включили сме двойна доза антибиотик, кислородна терапия с максималната дозировка, поясни д-р Мария Павлова, началник на Вътрешно отделение МБАЛ – Първомай.

Според личния лекар на починалия Димов бил с наднормено тегло и злоупотребявал с алкохол. Той направил опит и сам да се лекува, като това коствало живота му.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
15378 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.12.31 | 00:12

2
Сегашно време, рядко вече се срещат истински лекари, повечето са - нямам думи!

2017.12.31 | 00:12

1
Защото повечето са отрочета на "активните борци". Истински призваните - бяха захвърлени в 6 глуха. Сега берем плодовете на онова време. И не само в здравеопазването е така....

Добави коментар

Водещи новини