Славчо Велков: Борисов трябва да бъде изслушан за подслушването

  • 12 декември 2017 17:46

  • 2249
  • 4
Славчо Велков: Борисов трябва да бъде изслушан за подслушването
© БТВ

Успехът на терористите е да пробият системата за сигурност, да стигнат до реализация. Фактът, че това се случва в град като Ню Йорк и то на знаково място, показва че няма държава, която да е бронирана от подобни действия. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ експертът по сигурността и депутат от "БСП за България" Славчо Велков по повод вчерашното нападение в Манхатън.

По думите му може да се очакват атентати по Коледа. Събирането на повече хора на едно място заедно с по-лежерното настроение са примамлива мишена за терористите. България също не е застрахована, всичко това се отнася и за нас, заяви Велков.

Той коментира и решението на американския президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския да признае Ерусалим за столица на Израел. Това не е игра с огъня, а наливане на масло в огъня, тъй като огънят там гори отдавна. Специалистите добре знаят, че израелско-палестинският конфликт е конфликт, който пали всички останали конфликти в региона. Не бих нарекъл това решение далновидно, тъй като то ще изостри отношенията. В случая не ме притеснява заявката на лидера на Хамас за започване на нова интифада, безпокои ме мълчанието на ултраконсервативните ислямски организации като Ислямска държава и Ал Кайда. Какво ще предприемат те – дали ще нанасят там удари или ще отмъщават на САЩ и на Израел някъде извън региона, коментира експертът по сигурността.

С решението си за Ерусалим Тръмп се стреми да компенсира донякъде онези загуби на позиции в Сирия през последните шест месеца, където Русия се превърна в незаобиколим фактор, отбеляза Славчо Велков.

Той заяви, че у нас има стотици случаи на неправомерно прилагане на СРС срещу политици, журналисти и магистрати. Ние ще настояваме този казус да се развива напред. Ще предложа да изслушваме министър-председателя по този въпрос, тъй като той е принципал на службите, които се занимават с използването на СРС – ДАНС и ДАТО. Нека видим какво знае и какво не знае премиерът по въпроса, каза още депутатът от левицата.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2249 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2018.01.09 | 10:37

4
славчо атанасов трябва да бъде съден за тероризъм
а тоя горе на снимката

2017.12.27 | 08:57

3
Славчо Велков е изкукуригал, изкуфял, фъфлещ шестак!

2017.12.27 | 08:56

2
Тиквата го е разпоредил това послушване, направо на съд.
хи-хи-хи -- от въже и кол

2017.12.27 | 08:56

1
Този нещастник от къде изплува при мръсната пяна ? И какъв специалист е , май че е пенкилер , като №1 на Дамата !

Добави коментар

Водещи новини