Задържаха 56-годишен, прострелял мъж в Драгоман

  • 12 декември 2017 13:40

  • 1640
  • 0
Задържаха 56-годишен, прострелял мъж в Драгоман
© Novini.bg

Извършител на тежко криминално деяние е задържан и обвинен след незабавни действия на криминалистите от областната дирекция.

Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-София. Разследването по случая започнало на 10 декември, когато минути след 16.00 часа e подаден сигнал от Центъра за спешна медицинска помощ за мъж от Драгоман, приет с огнестрелна рана зад лявото ухо и настанен за лечение без опасност за живота. След незабавни оперативно- издирвателни и процесуално- следствени действия, предприети от криминалисти и разследващи от областната дирекция съвместно с колегите им от РУ- Сливница, е задържан 56-годишен мъж от Драгоман, заподозрян като извършител на престъплението.

По случая е образувано досъдебно производство и уведомена Софийска окръжна прокуратура. В хода на проведеното активно разследване са иззети веществени доказателства, съотносими към деянието, както и достатъчно доказателства за виновността на задържания, в резултат на което на 11 декември извършителят е привлечен в качеството на обвиняем за престъпление по чл. 116, ал.1, т.6, вр. чл. 18 от НК. С постановление на наблюдаващия прокурор му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1640 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини