Полицията в Бангладеш търси съучастници на вчерашния атентатор в Ню Йорк

  • 12 декември 2017 09:19

  • 801
  • 0
Полицията в Бангладеш търси съучастници на вчерашния атентатор в Ню Йорк
© gettyimages (архив)

Властите в Бангладеш се опитват да издирят роднини и евентуални съучастници на Акайед Уллах, който вчера взриви самоделно устройство в центъра на Ню Йорк и леко рани трима души освен себе си, предаде Ройтерс.

Кметът на града Бил де Блазио нарече случилото се "опит за терористичен акт". Засега полицията в азиатската страна не е успяла да открие негови близки, каза неин представител. Семейството на Уллах е живяло в южната част на Бангладеш. Мъжът е нямал криминално досие, за последно е бил в родината си през септември.

"Атентаторът е живеел в Бруклин с майка си, сестра си и двамата си братя. Той е имал зелена карта", каза генералният консул на Бангладеш в Ню Йорк Шамим Ахсан. Бангладеш категорично заклейми нападението и заяви: терористът си е терорист независимо от неговата етническа принадлежност или религия и трябва да бъде изправен пред съда.

Уллах взриви вчера самоделна бомба и леко рани трима души. Най-тежко пострада Мъжът има изгаряния по ръцете и корема. Според служители от силите за сигурност, запознати с разследването, намерени са доказателства, че той е гледал пропагандни материали на "Ислямска държава" в интернет.

Последвайте канала на

БТА
801 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини