Засегнатите от аварията столични квартали остават без парно и през нощта

  • 11 декември 2017 20:57

  • 3978
  • 2
Засегнатите от аварията столични квартали остават без парно и през нощта
© Булфото (архив)

Очакванията са топлоподаването в софийските квартали, засегнати от аварията на главен топлопровод на ТЕЦ "Земляне", да бъде възстановено утре сутринта, съобщава БТВ.

Аварията остави на студено най-малко 24 000 домакинства в "Стрелбище", "Белите брези", "Красно село", "Гоце Делчев", "Хиподрума", "Мотописта" и "Борово", включително четири училища и седем детски градини.

Въпреки че тя е локализирана към 22:30 ч. вчера, по отстраняването се работи от тази сутрин, защото на мястото е имало автомобили, които трябвало да бъдат репатрирани. Според "Топлофикация" информация е имало навреме, а екипите са започнали работа при първа възможност.

Те ще трябва да работят и през тази нощ. Достъпът до пробитата тръба се оказа труден, тъй като топлопроводът минава през частен имот.

Искрено се надявам, че аварията ще бъде отстранена в рамките на тази нощ, каза по-рано днес кметът на столицата Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

От Столичния инспекторат по образованието обясниха, че часовете в засегнатите училища днес са били намалени. Ако положението се окаже сериозно, имат готовност да обявят извънредна ваканция в засегнатите училища.

В детските градини са минали на алтернативно отопление на ток, за да поддържат подходящата температура. Ако тя обаче падне под 18 градуса, ще се наложи връщането на деца, каза Ксения Семизорова, директор на детска градина "Детелина".

Ако парното не бъде пуснато в рамките на 48 часа, абонатите имат право и на обезщетения.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3978 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.12.11 | 23:30

2
Народа ви презира

2017.12.11 | 21:36

1
ЦЕЛИЯТ РЪКОВОДЕН СЪСТАВ НА КРИМ. ДРУЖЕСТВОТО ТРЯБВА ДА ПОНЕСЕ СУРОВО НАКАЗАНИЕ

Добави коментар

Водещи новини