Бойко Рашков: Проблемите се натрупаха и започнаха да пречат на работата ни

  • 11 декември 2017 17:30

  • 3172
  • 0
Бойко Рашков: Проблемите се натрупаха и започнаха да пречат на работата ни
© bTV

Проблемите се натрупаха и започнаха да пречат в хода на нашата работа.

Това заяви в студиото на „Лице в лице“ по bTV директорът на Националното бюро за контрол на специални разузнавателни средства Бойко Рашков. Изказването му е провокирано от доклада за подслушванията.

„Изнасянето на тези данни по подходящ начин в парламента в открито заседание трябваше да окаже положително въздействие върху народните представители“, заяви той.

По думите на Бойко Рашков миналата година данните са били до такава степен неглижирани, че по тях не е имало никакъв дебат.

„Аз съм деен човек и искам да се свърши полезна работа“, заяви той.

Директорът на Националното бюро за контрол на специални разузнавателни средства уточни още, че е имало изказвания, според които като че ли той вършил вредоносна дейност, излагайки работата на Бюрото.

„Докладът на Бюрото е доклад на колективен труд“, заяви той.

Бойко Рашков уточни още, че не знае защо в пленарната зала се стигна до бурни реакции. Според него е имало ситуации на грубо поведение и прекъсвания.

„Изглежда имаше страх в тези хора. Никъде в моето изложение аз не съм твърдял, че има масово подслушване на политици“, смята той.

Рашков заяви още, че трябва да има данни за тежко умишлено престъпление, което законът очертава, за да бъде правомерно едно подслушване.

„Представители на прокуратурата се превърнаха в критици на Бюрото, без да коментират слабостта в собствената си работа", заяви той.

Той посочи, че е имало неправомерно подслушване на магистрати, което е правено по искане на ДАНС, Прокуратурата и ГДБОП.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
3172 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини