Евродепутатите ще обсъдят разширяването на Шенген и преговорите с Великобритания

  • 11 декември 2017 07:45

  • 1608
  • 0
Евродепутатите ще обсъдят разширяването на Шенген и преговорите с Великобритания
© gettyimages (архив)

Европейският парламент ще обсъди на последната си сесия за годината в Страсбург въпроса за приемането на България, Румъния и Хърватия в Шенген.

Програмата предвижда евродепутатите да разискват темата в сряда. В навечерието на дебата евродепутатът Сергей Станишев изрази очакването трите държави да се присъединят към Шенген до края на българското председателство на Съвета на ЕС. Също в сряда ЕП ще се произнесе по постигнатата сделка между Европейската комисия и Лондон в преговорите за оттеглянето на Великобритания. Очаква се евродепутатите да потвърдят постигнатия напредък и да препоръчат на Европейския съвет да разреши началото на търговските преговори с британските власти.

Утре ЕП ще се посвети основно на теми, свързани с обстановката в Африка и Азия. Предвижда се те да обсъдят спазването на ядреното споразумение с Иран, решението на президента Доналд Тръмп за преместване на посолството на САЩ в Израел от Тел Авив в Ерусалим, събитията в Афганистан и Либия. ЕП ще гласува доклади за европейската външна и отбранителна политика, както и доклад за борбата с данъчните измами.

Последвайте канала на

БТА
1608 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини