Снежни виелици затвориха летището в Дюселдорф, хаос по германските магистрали (видео)

  • 10 декември 2017 19:38

  • 15070
  • 1
Снежни виелици затвориха летището в Дюселдорф, хаос по германските магистрали (видео)
© Getty Images/Guliver (архив)

Обилните снеговалежи в Западна Германия станаха причина за временно прекратяване на всички полети от международното летище на Дюселдорф и за стотици отложени и закъснели полети от най-голямото германско летище във Франкфурт, предаде ДПА.

Говорител на летището в Дюселдорф не можа да отговори колко дълго ще продължи затварянето му, започнало днес на обед. Във Франкфурт функционира само една писта за излитания и кацания. Говорителка на летището нарече ситуацията "драматична".

Отменени бяха и няколко полета от по-малкото летище Кьолн-Бон, което пое пристигащи самолети вместо летището в Дюселдорф. Засега обаче летище Кьолн-Бон продължава да функционира.

Снеговитото време, започнало в петък вечерта, предизвика транспортен хаос в много райони на Германия през уикенда. Движението по много автомагистрали е силно затруднено. Няколко души са ранени при пътни инциденти в резултат на снежните виелици и поледици, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
15070 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Беров

2017.12.11 | 11:39

1
Е, вярно си е. Никакъв сняг няма. Но ако при 2-3 см сняг става хаос в Германия, не мога да си представя ако има 20-30 см какво ще пишат по лъжливите новинарски сайтове???

Добави коментар

Водещи новини