Тръмп присъства на откриването на музей на гражданските права в щата Мисисипи

  • 10 декември 2017 07:29

  • 1048
  • 3
Тръмп присъства на откриването на музей на гражданските права в щата Мисисипи
© Gettyimages

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския отдаде почит на борците за граждански права при откриването на музея в Джаксън, щата Мисисипи вчера.

"Днес ние се стремим да бъдем достойни за тяхната саможерва и се молим за вдъхновение от техния пример, заяви Тръмп. Събитието беше бойкотирано от местни черни лидери, според които Тръмп сее в обществото расово разделение вместо расова хармония", предаде Асошийтед прес.

Видният активист на гражданските права и конгресмен от Мисисипи Джон Луис през седмицата обяви, че ще бойкотира откриването, като нарече присъствието на президента и неговата политика обида за хората, на които е посветен музеят. Тръмп беше придружен от Бен Карсън, единственият черен министър в кабинета и разгледа музея на частна обиколка заедно с Рубен Андерсън, първия афроамерикански върховен съдия от Мисиписипи.

"Тези сгради олицетворяват мечтата, която е живееела в сърцата на американците поколения наред - надеждата за бъдеще, което е по-справедливо и и по-свободно", каза Тръмп в речта си пред публиката, която включваше само гости с покани.

Кметът на Джексън - Чокве Антар Лумумба, също бойкотира церемонията, защото според него Тръмп не уважава ценностите, олицетворявани от движението за граждански права.

"Музеят разказва за потисничеството, жестокостта и несправедливостта, причинени на афроамериканската общност, за борбата за премахване на робството и сегрегацията, за извоюване на правото на гласуване и свещеното рождено право на равенство", каза Тръмп и добави: "Това е голяма работа, наистина голяма работа". Експозицията беше отворена за широката публика след като президентът си тръгна.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1048 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Donald Obama

2017.12.10 | 17:45

3
Pi4 e Trump
noFreeman

2017.12.10 | 17:45

2
Какви права бе тръмп имате във вашата измислена страна... правото на всички учени да идват с лесни визи и да напълните страната с отрепки, та да има кой да бачка в и така западналата ви страна. С войни и печатане на пари се стига до...
педалския саит

2017.12.10 | 17:45

1
работи за мафията.

Добави коментар

Водещи новини