България подписа Меморандум за намаляване на цените на роуминга и със Сърбия (видео+снимки)

  • 09 декември 2017 13:51

  • 3184
  • 0
България подписа Меморандум за намаляване на цените на роуминга и със Сърбия (видео+снимки)
©

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията на България Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета и министърът на търговията, туризма и телекомуникациите на Сърбия Расим Ляич подписаха Меморандум за намаляване на международните тарифи за роуминг между двете държави.

Документът бе парафиран в присъствието на премиера на България Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, президента на Сърбия Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград., премиера на Гърция Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли и министър-председателя на Румъния Михай Тудосе, в рамките на провелия се днес в Белград Съвет за сътрудничество на високо равнище между четирите държави.

Споразумението предвижда страните да насърчават мобилните оператори да постигнат конкретни договорености помежду си, които да доведат до трайното намаляване на международните тарифи на роуминг услугите. От поевтиняването на разговорите в роуминг ще се възползват близо 14 милиона граждани на двете държави.

Сърбия е втората държава от Западните Балкани, с която се подписва такъв меморандум. Това е поредната крачка към изпълнението на един от основните приорите, за които страната ни ще работи в рамките на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз – комуникационна свързаност между Западните Балкани и държавите членки.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3184 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини