Северна Корея разкритикува решението на Тръмп за Ерусалим

  • 09 декември 2017 11:24

  • 3709
  • 3
Северна Корея разкритикува решението на Тръмп за Ерусалим
© Gettyimages

Северна Корея разкритикува решението на американския президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския да признае Ерусалим за столица на Израел, предаде АФП.

В изявление, разпространено от официална севернокорейска медия, говорител на външното министерство в Пхенян нарече Тръмп „изкуфял старец“. На фона на напрежението около ракетната и ядрена програма на Пхенян президентът на САЩ и севернокорейският лидер Ким Чен Ун през последните месеци размениха заплахи за война и лични обиди. Сега изолираната страна се присъедини към почти единодушните критики на международната общност относно решението на Тръмп, като го определи като „безразсъдно и злонамерено“.

„С оглед на факта, че този психично нестабилен изкуфял старец открито призова за тотално унищожение на суверенна държава в ООН, това негово действие не е изненада“, каза говорител на министерството на външните работи, цитиран от държавната агенция КЦТА.

„Този негов ход ясно показва на целия свят, кой е истинският унищожител на световния мир и сигурност и презрян мошеник в международната общност“, добави говорителят.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3709 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
noFreeman

2017.12.15 | 07:18

3
Какво им е презряното на страна дето медицината е безплатна и на светлинни години преди нашата, на страна дето образованието е безплатно... да не казвам само кое се плаща там... прочетете за тази страна и тогава говорете. Вижте им столицата, нашата София изглежда като боклукч

2017.12.11 | 19:24

2
Ха,ха,ха, тоя Тръмп стана за подигравка и от най-презряните.
джорджано

2017.12.09 | 18:28

1
„изкуфял старец“! Кое не е вярно?

Добави коментар

Водещи новини