Ангелкова: Работна група към министерството започва подготовката на балнео- и СПА дестинации

  • 08 декември 2017 19:31

  • 1590
  • 1
Ангелкова: Работна група към министерството започва подготовката на балнео- и СПА дестинации
© Министерство на туризма

Създава се тематична работна група, която ще подготви балнео- и СПА дестинации.

Това обяви министърът на туризма Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard на работна среща с представители на СПА индустрията, съобщиха от министерството. На срещата са присъствали председателят на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм Стефан Шарлопов, кметът на Кюстендил Петър Паунов, представители на Националната асоциация по СПА и уелнес туризъм, Сдружение "Туризъм", Асоциация по физикална медицина и рехабилитация, Българска асоциация по геомедицина, на местната власт и хотелиери.

Министър Ангелкова и екипът й са представили идейния проект за СПА дестинации, който включва седем направления, обхващащи цялата страна. С цел ангажиране на широк кръг от заинтересовани страни за разработването на дестинациите са поискани становища от 50 общини, които са база за създаване на дестинациите. Предстои предложенията на ведомството да се обсъдят в работната група. След това те ще бъдат представени на обществени дискусии по региони, в които ще участват бизнесът и местните власти.

Плановете са през лятото проектът да бъде финализиран и след това да започне реклама за разработените дестинации, е казала министър Ангелкова. След завършването им те ще бъдат дигитализирани и качени на сайта на министерството и в платформата iLoveBulgaria.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1590 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Хайдукк

2018.06.08 | 18:09

1
Подкупна , страхлива и грозна тъпа увсъ !

Добави коментар

Водещи новини