Николина Ангелкова се срещна с посланика на Чешката република

  • 08 декември 2017 18:21

  • 1503
  • 1
Николина Ангелкова се срещна с посланика на Чешката република
© Булфото (архив)

Министърът на туризма Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard има работна среща с Душан Щраух, посланик на Чешката република в България. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на туризма.

Министърът е представила пред дипломата приоритетните събития за туризма през 2018 г. Чешкият министър на регионалното развитие, в чийто ресор е туризмът, ще бъде поканен за участие в срещата на високо ниво от "Клас А" на министрите на туризма, която ще се организира през февруари и е част от основните събития за Българското председателство на Съвета на ЕС, е казала Ангелкова. Тя очаква чешкия си колега и за Втория конгрес на древните цивилизации, който ще се състои през ноември 2018 г. Предстои да бъде подписан протокол за разширяване на сътрудничеството в областта на туризма между България и Чехия.

Министър Ангелкова е представила планирания туристически форум България-Китай на високо ниво, който ще се състои в Пекин през пролетта на 2018 г. с подкрепата на Китайската народна република. "Работим и по комуникационна кампания, специално насочена за пазар Чехия. Предвиждаме и организация на експедиентски турове у нас, на които ще бъдат поканени туроператори от Чехия, представители на бизнеса в сектора и журналисти", е казала министър Ангелкова.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1503 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.12.08 | 18:43

1
Що плаши човека та седесарска грозница.

Добави коментар

Водещи новини