Главна инспекция по труда обучи 40 инспектори за контрол на строителни обекти

  • 08 декември 2017 16:04

  • 943
  • 0
Главна инспекция по труда обучи 40 инспектори за контрол на строителни обекти
© Getty Images/Guliver (aрхив)

Четиридесет инспектори бяха обучени през ноември за повишаване на квалификацията им при осъществяване на контрол при строително-монтажни работи, съобщават от пресцентъра на Главната инспекция по труда /ГИТ/.

Обученията са организирани по проект, финансиран от Фонд "Условия на труд" към Министерството на труда и социалната политика.
Целта е повишаване ефективността на ГИТ при осъществяването на контролна дейност в един от най-рисковите сектори както по отношение на безопасността на труда, така и при спазване на регламентите, касаещи трудовите правоотношения - възникването им, работното време и почивките, заплащането на труда и т.н.

По време на обученията обучаващите се инспектори участваха в реални проверки на територията на София град, заедно с наставници, които към момента приоритетно проверяват в строителството.

Секторът остава приоритет за дейността на ГИТ и през 2018 г., като е планирана специална мярка, която да гарантира засиленият контрол на строителните обекти, предвид очакването да продължи увеличението на обема на строително-монтажните работи.
 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
943 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини