Подготвя се генерален план за организация на движението в Перник

  • 08 декември 2017 13:35

  • 1848
  • 0
Подготвя се генерален план за организация на движението в Перник
© Pixabay

Подготвя се генерален план за организация на движението в Перник, съобщи Николай Петров - главен експерт в общинската администрация.

Завършено е проектирането на вертикалната сигнализация, сега се работи по хоризонталната. Изработен е и проект за синя зона. След съгласуването му с "Пътна полиция", проектът ще бъде обсъден с гражданите и след това внесен в общинския съвет. Така ще се подобри паркирането в центъра на Перник, смята Петров.

По думите му ще има паяк, който ще вдига неправилно паркираните автомобили, на водачите ще бъдат налагани санкции.

За подобряване на инфраструктурата и безопасността са утвърдени два проекта за кръстовища с кръгово движение. Първият е в кв. "Иван Пашов" между ул. "Юрий Гагарин" и път II-63. Сега там има светофар, който е с ниска пропускателна способност и забавя движението. Има дни, в които при липса ток светофарът спира да работи и се образуват километрични опашки, каза Петров.

Проектът все още не е съгласуван с Областно пътно управление / ОПУ/, посочи директорът на предприятието Румен Сачански.

Второ кръгово кръстовище ще има в местността "Ладовица" между улиците "Юрий Гагарин" и "Благой Гебрев". Там постоянно стават произшествия, каза експертът.

Община Перник възнамерява на всички светофарните уредби да бъдат монтирани таймери за обратно броене, съобщи още Петров.

Последвайте канала на

БТА
1848 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини