Лиляна Павлова: България ще работи активно за интеграция в ЕС на страните от Западните Балкани

  • 08 декември 2017 12:13

  • 1240
  • 3
Лиляна Павлова: България ще работи активно за интеграция в ЕС на страните от Западните Балкани
© Булфото (архив)

Ако искаме успешна интеграция на страните от Балканите, които искат да влязат в ЕС, трябва да загърбим разделението на историята, да спрем да се караме кой е по-велик в региона и да подкрепим бизнеса и закона. Това каза Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена, министър за Българското председателство на ЕС, която откри в София срещата на Български икономически форум /БИФ/.

Форумът е на на тема "Европейският икономически дневен ред по време на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018" и в него участват икономисти, дипломати и депутати. Участници са и д-р Аруп Банерджи, директор в Световната банка и Франк Хамскерк, изпълнителен директор на борда на Световната банка.

Най-големият капитал и шанс на Балканите са младите хора, но те са и най-рисковата група, защото безработицата сред тях е голяма. За да ги задържим, е нужно да адаптираме образованието към съвременните изисквания на пазара на труда, допълни Павлова. Необходимо да въведем и т. нар. електронно управление и да помогнем за технологичното обновяване на производството на компаниите, посочи министър Павлова.

Даваме си ясна сметка, че не може да даваме фалшиви очаквания на страните от Западните Балкани, за да не повярват, че за шест месеца ще ги направим членове на ЕС, каза Павлова. Най-важното, свършено досега, е че темата за Западните Балкани влезе в дневния ред на ЕС и е в дългосрочното планиране на приоритетите, които ще се обсъждат в бъдеще, подчерта тя. Сега ще работим усилено за

Срещата на Върха на ЕС, която ще се състои в София на 17 май, да постигнем съгласие на 28-те страни от ЕС да се обединим за европейска перспектива на държавите от Западните Балкани, а не всички са на тази позиция, посочи Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена, цитирана от БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1240 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.12.10 | 17:18

3
ГОЛЯМ ПРАЗ .

2017.12.10 | 17:18

2
ЛИЛИ КОЙ ЩЕ ИМА ПОЛЗА ОТ ТАЯ ДАЛАВЕРА ?????

2017.12.08 | 13:23

1
Дали това ще ни върне Западните покрайнини , главундереста мутресо.

Добави коментар

Водещи новини