БСП почете с декларация годишнина от освобождението на Плевен

  • 08 декември 2017 12:06

  • 1377
  • 3
БСП почете с декларация годишнина от освобождението на Плевен
© Пресцентър БСП

От БСП поднасяме нашето най-искрено уважение и дълбок поклон пред героичния подвиг на воините и жертвите в Плевенската епопея. Тя е урок по родолюбие, който ни учи свято да помним и тачим светлите завети на нашите предци. Това заяви в парламентарната зала Васил Антонов в декларация от името на ПГ на "БСП за България" по повод 140-годишнината от освобождението на Плевен.

Битката за освобождението на Плевен е най-важната военна операция, която предопределя изхода от Руско-турската война, посочи Антонов. По думите му победата открива пътя към София, към Сан Стефано, пътя към възраждане на Българската държава след пет века османска власт. 10 декември 1877 г. и Плевенската епопея са един от тези величави моменти в драматичната българска история, изпълнени с героизъм и всеотдайна саможертва в името на свободното развитие на българския народ и държава, каза Антонов.

Победната битка за Плевен е огромна крачка към българската независимост, заяви той и отдаде почит и благодарност към хилядите, загинали в освободителната война. Слава на всички, отдали живота си за Плевен и за свободата на родината ни, каза още депутатът.
По повод Студентския празник Васил Антонов поздрави всички млади хора, които са избрали да продължат образованието си в България. Бъдете упорити, дръзки и смели в мечтите си, пожела им той.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1377 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.12.11 | 20:04

3
Излиза, че БСП са патриоти май? Не разбирам защо не подкрепят закона против радикалния ислям. Май за да угодят на турците, с които мечтаят да управляват. Как това се съчетава с този декларативан патриотизъм? Никак!
На снимката:

2017.12.11 | 20:04

2
"Млад, красив, усмихнат, умен, родолюбец":) Такива са всички плашила от БСП. Никой не ги пита, но се обаждат.

2017.12.10 | 22:12

1
А ма днеска не е ли 8ми бе хора? За какъв 10ти говори тоя олигофрен.

Добави коментар

Водещи новини