ГЕРБ: Европредседателството е шанс да покажем, че България, като част от Балканите, не е бурето с ба

  • 08 декември 2017 10:48

  • 1228
  • 1
ГЕРБ: Европредседателството е шанс да покажем, че България, като част от Балканите, не е бурето с ба
© Булфото (архив)

След броени седмици поемаме кормилото на европредседателството - един добър шанс да покажем на Европа, че България, като част от Балканите, не е бурето с барут, а пример за толерантност. Това се казва в декларация на ГЕРБ по случай 10 декември - Международния ден на правата на човека, прочетена от зам.-председателя на парламентарната група и председател на комисията по правата на човека Красимир ВелчевКрасимир Велчев Красимир Любомиров Велчев е роден на 6 януари 1951 година в София. Завършил е курс за пилот на.

"Водени от убеждението, че "Съединението прави силата", мото и на българското европредседателство, нека заедно да вървим по пътя на съгласието, сигурността и мира", призова той. "Няма нищо по-опасно за едно общество, особено днес, от нетолерантността и нетърпимостта, омразата към различно мислещите хора, към различните етноси, религии и култури, предупреждават от управляващата партия", каза народният представител от парламентарната трибуна.

Велчев припомни, че през 1948 г. Общото събрание на ООН е приело всеобща декларация за правата на човека, която е първият акт с фундаментално значение в областта на човешките права. Целта е да се осигури обща мярка за основните свободи и да служи като стандарт.
"Човешките права и върховенството на закона са основни ценности на ЕС", се посочва още в текста. В декларацията се подчертава, че в Конституцията ни от 1991 г. са заложени най-важните европейски стандарти в областта на защитата на гражданските права, както и, че страната е ратифицирала всички основни международни конвенции, свързани с човешките права и свободи. "Държавната политика е насочена към осигуряване равенството на всички български граждани, независимо от вероизповедание и социална ориентираност, към защита правата на детето и уязвимите групи, към продължаване процесите на интеграция на ромското население, подчерта председателят на комисията по вероизповеданията и правата на човека. България активно се противоспоставя на ксенофобията, расовата дискриминация, религиозната нетърпимост, езика на омразата", констатира Красимир ВелчевКрасимир Велчев Красимир Любомиров Велчев е роден на 6 януари 1951 година в София. Завършил е курс за пилот на.

Преди да прочете декларацията, парламентаристът не забрави и българските студенти. Той отправи поздрав към тях по случай днешния им празник, предаде БТА.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1228 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.12.15 | 09:51

1
ДРЪН ,ДРЪН.

Добави коментар

Водещи новини