Лекари, сестри и санитари от "Пирогов" излязоха на пореден протест

  • 08 декември 2017 09:39

  • 6219
  • 5
Лекари, сестри и санитари от "Пирогов" излязоха на пореден протест
© Булфото

Лекари, сестри и санитари от "Пирогов" отново протестират заради получени по-ниски възнаграждения, липса на консумативи и лоши условия на работа.

От ръководството на болницата обясниха, че през лечебното заведение минават над 300 000 души всяка година, почти всеки софиянец е минавал от там, било то и свързано с посещение на роднини и познати. Тази година има ръст от 17% - 4600 души месечно, това е ръст на доверие, при големия избор на лечебни заведения. Да се говори, че "Пирогов" не функционира добре, не отговаря на истината, коментира проф. Николай Габровски, заместник-директор по лечебната дейност в "Пирогов".

"Пирогов" работи нормално, имало е проблеми със заплатите, но те са от гледна точка на това, че самата болница е била и е в доста трудно финансово положение, коментира вчера доц. Христо Шивачев, председател на Борда на директорите на лечебното заведение.

Думите му са по повод продължаващите протести на служители на болницата. Шивачев обясни, че на медицинския съвет на "Пирогов" е било взето общо решение да бъде отложено допълнителното материално стимулиране (ДМС) за октомври, но подчерта, че всички служители са получили основните си заплати.

В момента ръководителят на "Пирогов" проф. Асен Балтов е в чужбина на планиран годишен отпуск. Служителите в "Пирогов" протестират, недоволни от управлението на болницата и настояват за оставката на Балтов, който според тях е некомпетентен да управлява лечебното заведение.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
6219 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
До Седесарският Трол

2017.12.08 | 11:29

5
Под “СДС -Тиквата” , Нинова ли визираш , нали тя излезе от въпросната партия ?
защо

2017.12.08 | 10:49

4
"Пирогов" е пълен с цели цигански фамилии, които вместо да получат \"спешна \" помощ и да бъдат пратени по домовете, те луксозно са лекувани на гърба на българския данъкоплатец , оперирани, обслужвани - комфорт! Да сте видели циганин без осигуровки в частните болници ? Защо
защо

2017.12.08 | 10:48

3
"Пирогов" е пълен с цели цигански фамилии, които вместо да получат "спешна " помощ и да бъдат пратени по домовете, те луксозно са лекувани на гърба на българския данъкоплатец , оперирани, обслужвани - комфорт! Да сте видели циганин без осигуровки в частните болници ? Защо та
само с неосигурени от цялата страна

2017.12.08 | 10:40

2
НЕ Е "РЪСТ НА ДОВЕРИЕ", А ЦЯЛАТА НЕОСИГУРЕНА ПАПЛАЧ ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА Е ТАМ И НИЕ ПЛАЩАМЕ СМЕТКИТЕ ИМ ОТ НАШИТЕ ОСИГУРОВКИ! ПОГЛЕДНЕТЕ ОТПРЕД - ВСИЧКИ КОЛИ СА С НОМЕРА ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА И СТРАННО ЗАЩО СА ТУК, КАТО ВСЕ ИСКАТ "ДА СЕ ЗАПАЗЯТ" ГУБЕЩИТЕ ИМ БОЛНИЦИ ПО МЕСТА?

2017.12.08 | 10:22

1
Мръсната седесарска власт е нагла - СДС-Тиквата каза: "ще подскачат, па ще мирясат".

Добави коментар

Водещи новини