Харесайте facebook страницата ни

Лидерът на Хизбула призова за огромна демонстрация в понеделник

Лидерът на Хизбула шейх Хасан Насралла призова днес за гигантски протест в понеделник срещу решението на президента на САЩ Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на ... към профила да признае целия Йерусалим за столица на Израел, предаде БТА, цитирайки АФП.

"Призовавам всички на огромна народна демонстрация за протест и осъждане на тази американска агресия и несправедливо решение" и за изразяване на "солидарност с палестинския народ", каза ръководителят на могъщото ливанско шиитско движение, което е основен съюзник на Иран и заклет враг на Израел.

Шейх Насралла призова жителите на 12-те палестински бежански лагера в Ливан също да протестират. Съдбата на Йерусалим е ключов въпрос в близкоизточния конфликт, подчерта лидерът на Хизбула, цитиран от ТАСС. Той предупреди, че решението на САЩ "поставя под заплаха ислямски и християнски светини", и прикани "арабския и мюсюлманския свят да подкрепи едно ново въстание на палестинците и да им оказва политическа, финансова и военна помощ".

Коментари
Коментари (3)
Коментирай
BRADAT (гост)
11.12.2017 | 22:43

GEORGI ISKAM DATI SKASAM GAZA

Рейтинг:
 
0
georgi Maikati Sas Sigorno Se Ebala Sas Rjazan I Z (гост)
11.12.2017 | 22:39

georgi Maikati Sas Sigorno Se Ebala Sas Rjazan I Zatova Tie Krivo Maikati Kurvenska

Рейтинг:
 
1
georgi (гост)
11.12.2017 | 22:39

Тези нямат ли ножчета за бръснене или така въшките и бълхите са им по близо до зъбите, цигания.

Рейтинг:
 
5
 
Добави Коментар