Харесайте facebook страницата ни

108 ранени при сблъсъците в Палестина (видео)

© gettyimages (архив)

Няколкостотин души протестираха в йорданската столица Аман срещу решението на американския президент Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на ... към профила да признае Йерусалим за столица на Израел, предаде АФП.

Демонстрантите изгориха националния флаг на САЩ и снимка на Тръмп близо до сградата на американското посолство. Те скандираха, че не искат да има американско посолство на йорданска земя, както и "Смърт за Израел". Протести са насрочени и за утре след петъчната молитва.

Митинги срещу решението на Тръмп имаше и в Тунис, в едноименната столица и в Сфакс, втория по големина град в страната. В Тунис демонстрантите се опитаха да стигнат до американското посолство, но полицията ги спря. Туниският парламент прие декларация, в която призовава "арабските и мюсюлманските власти да поемат историческата си отговорност, така че американското решение да не бъде приложено". За утре е предвиден и национален протест в Тунис.

Демонстрации имаше днес на други места в мюсюлманския свят, сред които Пакистан и Турция. В протестите, прераснали в сблъсъци в палестинските територии, бяха ранени 108 души, съобщи БТА, позовавайки се на ТАСС.

Коментари
Коментари (6)
Коментирай
Бесепар от миналото (гост)
08.12.2017 | 06:05

Комунягите се нервират и пукат от яд:):) До вчера не даваха и дума да се каже срещу Тръмп ''супер-приятелят'' на Путин, а днес го плюят и хулят... ама такива са си нашите комунисти...

Рейтинг:
 
0
(гост)
07.12.2017 | 23:33

явно наистина тръмп е назначен от путин за да го тури на юдеокомунокапутите

Рейтинг:
 
2
(гост)
07.12.2017 | 23:33

ТРЪМП ГО ЗАЧУКА НА ЕВРЕИТЕ

Рейтинг:
 
2
todorov (гост)
07.12.2017 | 23:33

TRETA SVETOVNA VOYNA,, GLAVNA PRI4INA TRAMP

Рейтинг:
 
5
(гост)
08.12.2017 | 01:37

главна причина - тъпи, фанатизирани юдеисти, които подправят историческите факти и комунделските им курвенски помощници отричащи ЮНЕСКО/ООН защото са тъпи свине.

Рейтинг:
 
6
(гост)
08.12.2017 | 12:09

Gлавна причина - тъпите фанатизирани ислямисти, които подправят историческите факти и комунделските им помощници от ЮНЕСКО/ООН също им пригласяха!

Рейтинг:
 
7
 
Добави Коментар