Харесайте facebook страницата ни

Радев: Отличните отношения между България и Китай трябва да намерят своя израз и в практически измерения

© Президентство

„Между България и Китай има отлични политически отношения, основаващи се на взаимно доверие и уважение. Нашето желание е тези отношения да намерят израз и в практически измерения, включително и чрез осъществяването на големи инвестиционни проекти“.

Това заяви държавният глава Румен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш ... към профила , който прие днес на „Дондуков“ 2 заместник-председателя на Китайската народна политическа консултативна конференция Чен Юан и водената от него делегация, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Политическият консултативен съвет на китайския народ е държавен орган, който посредством политически консултации и сътрудничество участва активно в управлението на държавата.

В България има консенсус и политическа воля за всестранното развитие и задълбочаване на приятелското партньорство и сътрудничество с Китай и изпълването им с конкретно съдържание. „България подкрепя инициативата на президента Си Дзинпин „Един пояс, един път”, която цели подобряване на свързаността между Европа и Азия и желае да бъде част от нея. Обща беше позицията, че е необходимо двустранният потенциал за сътрудничество да се реализира по прагматичен и ефективен начин чрез инвестиции в български индустриални и технологични зони, логистични бази, производствени мощности и научно-развойни центрове.

По думите на държавния глава предстоящото Българско председателство на Съвета на ЕС е и възможност за задълбочаване на всеобхватното стратегическо партньорство ЕС-Китай. „България подкрепя и високо оценява инициативата за сътрудничеството между Китай и страните от Централна и Източна Европа „16+1” и участва в различните й формати“, каза Румен Радев и допълни, че нашата страна ще бъде домакин на следващата такава среща през 2018 г.

Сред основните приоритети на двустранното сътрудничество държавният глава и Чен Юан откроиха и разширяването на туристическия обмен. „Желаем повече китайски туристи да посетят страната ни и вярваме, че ако китайската държава открие директна самолетна линия до България, това ще доведе до засилване на туристическия поток“, заяви още президентът.

Президентът Радев изрази задоволство от отпуснатите допълнителни 52 стипендии за обучение на български студенти в Китай и покани повече китайски студенти да изберат да се обучават в българските университети.

Коментари
Коментари (4)
Коментирай
педалския саит (гост)
07.12.2017 | 21:57

е само за педали-тролове.

Рейтинг:
 
0
(гост)
07.12.2017 | 21:57

КИТАЙЦИТЕ СА ОТИШЛИ ПРИ ГРЕШНИЯ ЧОВЕК - ОТ НЕГО НИЩО НЕ ЗАВИСИ.

Рейтинг:
 
3
Българина кара западни машини не руски бракми !!!! (гост)
07.12.2017 | 21:58

радев искаш ли китайски самолет хохохохохоххохохохохохоххохохохохохоххохохохохохо

Рейтинг:
 
3
ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ОТ комунисти И рубладжий !!!! (гост)
07.12.2017 | 21:58

китайски БОКЛУЦИ НЕ КОПУВАМ САМО БЪЛГАРСКО

Рейтинг:
 
3
 
Добави Коментар