Харесайте facebook страницата ни

От "Воля" искат демонополизация на НЗОК и регистър на болестите

© Novini.bg

Парламентарната група на "Воля" поиска спешни мерки в здравеопазването - демонополизация на НЗОК и създаване на Регистър на заболяванията в страната, заяви Пламен Христов по време на брифинг в парламента.

Той добави, че от партията искат широк обществен дебат с участието на Министерството на здравеопазването, Народното събрание, пациентски организации по отношение на премахване на монопола на здравната каса и създаване на естествена конкурентна среда в здравеопазването.

Христов посочи, че за да се взимат адекватни управленски решения, е необходимо да се създаде Регистър на заболяванията. „Не можем да се справим с проблемите в здравеопазването, без да имаме информация“, подчерта той.

От "Воля" са доволни от действията на органите на реда по отношение на проблема с криминалния реекспорт на лекарства и лишаването на българските пациенти от животоспасяващи и животоподдържащи лекарства. Това доказва, че спекулациите по отношение на Веселин Марешки са само плод на фалшиви новини и на кампания срещу "Воля", коментира Христов.


 

Коментари
Коментари (0)
Коментирай
 
Добави Коментар