Апелативна прокуратура-Пловдив ще проведе научни дискусии по наказателно право със студенти в Пловди

  • 07 декември 2017 11:18

  • 1618
  • 0
Апелативна прокуратура-Пловдив ще проведе научни дискусии по наказателно право със студенти в Пловди
© Архив

Апелативна прокуратура-Пловдив и Юридическия факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ стартират съвместна инициатива за провеждане на научни дискусии по наказателно право - с практическа насоченост. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив.

По повод предстоящите прояви, апелативният прокурор Иван Даскалов се срещна вчера с представители на Факултетния студентски съвет и с доц. д-р Христо Паунов, зам.-декан на Юридическия факултет. На срещата присъстваха Румен Попов, окръжен прокурор на гр. Пловдив, и Чавдар Грошев, и.ф. районен прокурор.

Първата проява от новата инициатива ще се състои на 13 декември 2017 г., когато в Апелативна прокуратура-Пловдив ще се проведе кръгла маса на тема „Ролята на разследващия полицай, следователя и прокурора в досъдебната и съдебна фаза по наказателните дела – практически аспекти“.

Досега за участие в научната беседа са заявили желание 50 студенти от Юридическия факултет. Пред тях лекция ще изнесат магистрати от Районна, Окръжна и Апелативна прокуратура-Пловдив, следовател от Окръжния следствен отдел и разследващ полицай от ОД на МВР-Пловдив. Следващата кръгла маса по наказателно право ще се проведе през април 2018 г., когато се отбелязва Деня на Конституцията и юриста. Темата за обсъждане ще бъде с практическа насоченост и предложена от студентите.

По време на срещата, на 6 декември 2017 г., бе договорено да се подпише споразумение за сътрудничество за съвместните прояви, като студентите проявиха интерес и от начина на провеждане на практическия стаж в прокуратурата в трети курс.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1618 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини