София официално е столица на спорта през 2018 г.

  • 07 декември 2017 11:00

  • 1094
  • 0
София официално е столица на спорта през 2018 г.
© pixabay.com

София бе официално обявена на столица на спорта през 2018 г. по време на церемония в Брюксел.

Това съобщиха от пресслужбата на Столична община. Кметът Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска е приела символичната щафета и знамето от Марсилия в присъствието на трима български шампиони - Тереза Маринова, Екатерина Дафовска и Йордан Йовчев.

На церемонията са присъствали и председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков, евродепутатът Андрей Ковачев, общински съветници и спортисти.

"София ще бъде успешна европейска столица на спорта, защото всички вярвахме, мечтахме и работихме за това", е казала Фандъкова по време на церемонията. Тя е посочила, че за няколко години в София са били изградени 44 площадки с фитнеси на открито и 17 площадки за спорт и игра. "Изградихме 78 физкултурни салони в детски градини, както и 14 плувни басейна.

В училищата реконструирахме 7 и изградихме 10 физкултурни салона. В момента, с разширението на Първа английска гимназия и 112 ОУ, изграждаме и спортен салон.

През 2018 г. продължаваме с изграждането на физкултурни салони към 4 детски градини и 2 училища", е казала още Фандъкова.

През следващата година София ще бъде домакин на повече от 200 спортни събития.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1094 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини