Борисов: Инфраструктурните проекти между България и Сърбия ще спомогнат за свързаността на целия рег

  • 07 декември 2017 10:10

  • 1448
  • 4
Борисов: Инфраструктурните проекти между България и Сърбия ще спомогнат за свързаността на целия рег
© МС

Развитието на инфраструктурните проекти между България и Сърбия ще спомогне за свързаността на целия регион. Това заяви министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г на среща със сръбския премиер Ана Бърнабич.

Тя е в България по повод работната среща на лидерите от страните от Западните Балкани.

По време на срещата двамата премиери дадоха приоритет на договореното изграждане на газопреносната връзка между България и Сърбия. Те оцениха високо и напредъка по проектите от взаимен интерес, като изграждането на магистрала Ниш - София и електрификацията на железопътната линия Ниш – българска граница.

"Икономическата полза от реализацията на проектите за модернизацията на шлюзовете на Железни врата и на пристанището в Бръчко на р. Сава ще бъде от огромно значение не само за двете страни, но и за гражданите и бизнеса в цяла Европа".

Борисов и Бърнабич оцениха високо доброто двустранно сътрудничество, като българският премиер подчерта, че само след два дни предстои подписване на Меморандум между двете държави за намаляване на тарифите за роуминг.

В хода на разговора българският премиер заяви още, че страната ни ще продължи да подкрепя евроинтеграционния прогрес на Сърбия по време на предстоящото председателство на Съвета на ЕС.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1448 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2017.12.07 | 22:08

3
Всичко е геополитика наредена от някъде .

2017.12.07 | 22:08

4
Ако кажеш къде е това някъде печелиш.Винаги ще се намери някой който се мисли за много умен и прозорлив.

2017.12.07 | 22:08

2
Гост -- Едно е да искаш , друго е да можеш , трето е да го направиш .Идола ви Борисов не умее и едно от тия неща и нищо не прави без разрешение от началниците си от Брюксел
ninov

2017.12.07 | 19:46

1
Да ама сърбите си направиха магистрла без европроекти

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини