Борисов открива форум за регионалната интеграция на Балканите

  • 07 декември 2017 06:59

  • 1522
  • 2
Борисов открива форум за регионалната интеграция на Балканите
© Булфото

Министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и главният изпълнителен директор на Световната банка ще открият днес форум, който поставя началото на инициатива в подкрепа на регионалната интеграция на Западните Балкани, съобщиха от правителствената пресслужба.

На конференция в НДК по покана на българския премиер ще бъдат косовският президент Хашим Тачи, президентът на Черна Гора Филип Вуянович, министър-председателите на Албания Еди Рама, на Република Македония Зоран Заев, и на Сърбия Ана Бърнабич, както и заместник министър-председателят и министър на външната търговия и икономически отношения на Босна и Херцеговина Мирко Шарович. Във форума ще участва и комисарят за европейската политика за съседство и преговори за разширяване Йоханес Хан.

Във фокуса на дебатите между лидерите на Западните Балкани ще бъдат възможностите за засилване на европейската интеграция в региона и реализацията на общи инфраструктурни проекти, какъвто е един от приоритетите на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз, се отбелязва в съобщението.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1522 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.12.07 | 20:24

2
Балкански кенеф открива

2017.12.07 | 20:23

1
Всичко е геополитика . Борисов пак действа по нареждане защото сам без да кажат началниците той никога не върши нищо .

Добави коментар

Водещи новини