Задържаха 172 килограма незаконно уловена риба

  • 06 декември 2017 16:35

  • 1255
  • 0
Задържаха 172 килограма незаконно уловена риба
© Булфото

Полицаи и служители от клона на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури /ИАРА/ в Монтана са арестували двама бракониери на риба и са иззели ползван от тях автомобил и 172 килограма незаконно уловена риба, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Сигнала за бракониерския риболов с мрежи в язовир "Огоста" бил получен в малките часове на миналата нощ. Полицаите и инспекторите от ИАРА отишли на мястото, но бракониерите тръгнали да бягат с автомобил, уловената риба и мрежите.

Те завили по черен път в полето и успели да се измъкнат под прикритието на нощта, но час по-късно били открити заедно с уловената от тях риба в двор в близкото до Монтана село Горно Церовене. Рибата, мрежите и колата "Ауди" са иззети, а бракониерите са арестувани, уточниха от полицейската дирекция в Монтана.

По случая е образувано досъдебно производство.

Промишленият риболов в язовир "Огоста" е забранен, но въпреки това от много години той е обект на бракониерски набези. За последните пет години инспектори от ИАРА са иззели над 10 километра мрежи на бракониери, но това не ги спира.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1255 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини