Борислав Сарафов е новият директор на НСлС

  • 06 декември 2017 14:03

  • 1666
  • 0
Борислав Сарафов е новият директор на НСлС
© Булфото (архив)

Борислав Сарафов е новият директор на следствието, като за неговата кандидатура гласуваха всички членове на прокурорската колегия на ВСС, след повече от два часа дискусия.

Следствието било постигнало много досега, но трябвало да има доразвиване, каза Сарафов по време на изслушването му. А обществото очаквало повече, както и самите следователи, които били с нагласата за по-голяма натовареност. Сарафов допълни, че капацитетът на следствието не се използвал напълно. Затова и трябвало да се възлагат повече дела на националното следствие - за данъчни и киберпрестъпления, например. С довод, че ще оптимизира работата на следствието, Сарафов допусна възможността за вътрешна реорганизация по отдели. Това обаче щяло да стане след общо събрание на следователите.

Конфликт няма, но всеки трябва да си върши работата. И ако това не се случва, то трябва да му бива напомняно. Нещата трябва да бъдат казвани каквито са, посочи Сарафов и се обяви за открит човек. Заради това, че беше в НС, главният прокурор Сотир Цацаров дойде в края на изслушването, само за гласуването.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1666 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини